< Terug naar overzicht
Datum donderdag 02 mei 2013
Tijdstip 00:00 uur
Locatie SLEM gebouw (oude raadhuis), gelegen aan het Raadhuisplein 2 in het centrum van Waalwijk.
Adres Raadhuisplein 2, 5141 KG Waalwijk
Maximaal aantal deelnemers 150

D.E.S.I.G.N. avond

DESIGN-avond, 2 mei a.s.

Deze Designavond mag je gewoon niet missen!  

MELD JE DAAROM DIRECT AAN!


De zin en onzin van computertechnologie in schoenen

Schoenen die energie opwekken, praten, van kleur veranderen... in de zeer nabije toekomst is het allemaal mogelijk. Sterker nog, onlangs presenteerde Google een eigen fitness schoen die je via je smartphone aanspoort om te gaan sporten en je op je kop geeft als je je doelen niet bereikt. Maar is dat dan waar we op zitten te wachten? Willen we wel schoenen die aan onze kop zeuren bovenop de stroom berichten die we bijna iedere minuut ontvangen?

Op 2 mei a.s. discussiëren we over de vraag welke de belangrijke ontwikkelingen op het gebied van interactieve technologie er werkelijk toe doen met twee inspirerende sprekers:

TROY NACHTIGALL:
Troy is een Amerikaanse expert  in interactieve technologie voor kleding en schoenen. Hij is professor en onderzoekt nieuwe ontwikkelingen op dit gebied aan het Institute for European Design in Florence. Troy werkte in het verleden al voor grote namen als Fendi, Gaultier en Apple. Hij ontwikkelt ook zijn eigen werk, zoals chips die meten hoe voet en schoen op elkaar reageren. Op deze manier kunnen voetproblemen  worden voorkomen of verholpen.

Troy zal presenteren en demonstreren wat de huidige stand van zaken is binnen interactieve technologie voor schoenen. Hij zal bovendien met het publiek en de studenten van SLEM in discussie gaan over wat daadwerkelijk zinnige ontwikkelingen zouden zijn.


ALEX SCHAUB:
Alex is manager van het FabLab van de organisatie de Waag Society in Amsterdam. Hier ontwikkelen en bedenken ontwerpers en denkers nieuwe ideeën op basis van de nieuwste technologieën. In de afgelopen jaren hebben zij hierdoor vele interessante projecten gedaan op het gebied van schoenen, sportschoenen en othodedie.Daarnaast besteden we aandacht aan het zakelijke aspect. Veel van de gebruikte technologie is 'open source', wat wil zeggen dat de software code openbaar is. Dit zorgt ervoor dat de software dus ook door anderen kan worden aangepast en verbeterd. Hoewel dat innovatie versnelt, brengt het voor investeerders veel vragen met zich mee. Want hoe bescherm je dan de door jou ontwikkelde technologie? Kun je daar patent op aanvragen en hoe werkt dat op de internationale markt?

Samen met Troy en Alex bespreken we ook deze onderwerpen.

Bereid u voor op een zeer dynamische avond, die ongetwijfeld veel gespreksstof zal opleveren, ook bij de borrel!

Niet leden zijn van harte welkom tegen betaling van € 25,-- incl. hapjes en drankjes. Bij aanmelding dienen de niet leden vooraf te betalen op rekening nr. 1507.70.189  t.n.v. Schoen en Leder Sociëteit  SeLL De Langstraat.

Tot ziens op 2 mei a.s. bij Slem aan het Raadhuisplein 2 in Waalwijk!


Terug naar boven