Nieuws van Sell (-leden)

Starters in leer en schoenen naar Waalwijk

11 oktober 2016
www.selldelangstraat.nl
SYLVIA VAN DE VEN, BD 8 oktober 2016
 
 
SLEM wil startende ondernemers naar Waalwijk halen om ze te begeleiden.

 

SLEM, het innovatie- en opleidingscentrum voor de schoenenbranche in Waalwijk, start een project om jonge, innovatieve ondernemers in de schoen- en lederindustrie aan Waalwijk te binden.
SLEM wil startende ondernemers met een kansrijk product de mogelijkheid bieden in SLEM te komen werken. De ondernemers kunnen dan gebruikmaken van de werkplaats en begeleiding van het opleidingscentrum, zodat ze kunnen uitgroeien tot een zelfstandig bedrijf.
Het idee is om met twee starters te beginnen. Over twee jaar wil SLEM vier bedrijfjes onderdak bieden en zes tot acht deelnemers vanaf 2020. Het streven is volgens zakelijk directeur Thijs Torreman dat de ondernemers na ongeveer een jaar op eigen benen kunnen staan. "Het is de bedoeling dat we doorstroming krijgen."
SLEM heeft van de gemeente Waalwijk 70.000 euro subsidie gekregen voor de opstart. Volgens wethouder Hans Brekelmans sluit het project goed aan bij de wens van Waalwijk om zich meer als leder- en schoenenstad te profileren. SLEM wil dan ook meer naar buiten treden. In november opent het innovatie- en opleidingscentrum een soort showroom annex winkel in het naastgelegen gebouw waar vroeger de VVV zat. Torreman: "We willen mensen tonen wat innovatie inhoudt. Wat we doen en maken." De ruimte wordt zo aangepast dat delen van productieprocessen zijn te zien.
Projectleider
Ook de startende ondernemers die straks bij SLEM worden begeleid mogen hun producten in de winkel presenteren en verkopen, zegt Torreman. Wanneer de eerste ondernemers hun intrek nemen bij SLEM, kan hij nog niet zeggen. "Een projectleider gaat nu het programma verder uitwerken en een selectie maken van ondernemers die in aanmerking komen om mee te doen."
Volgens Torremans kunnen dat studenten zijn die bij SLEM zelf hebben gestudeerd, maar ook ondernemers van buitenaf.

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven