Nieuws van Sell (-leden)

Nieuw festival in Waalwijk:

15 december 2016
www.selldelangstraat.nl
op 25 juni 2017 is het eerste Halve Zolen Festival!

tekst bron: BD 7 dec. jl.

Hij heeft precies voor ogen hoe het moet worden. Een kilometerslang cultureel festival met de uitstraling van Oerol op Terschelling en Boulevard in Den Bosch. Van Waspik tot aan Drunen, met 10.000 tot 20.000 bezoekers. Ja, mede-initiatiefnemer Timon Klerx van Rabobank De Langstraat is ambitieus. „Het wordt een evenement waar heel De Langstraat trots op zal zijn.”

De eerste editie van het gloednieuwe festival staat al gepland, op 25 juni. Het zal een bescheiden start worden, voor één dag en alleen in Waspik. Daar zal over een lengte van zeven kilometer langs het Halve Zolenpad meerdere culturele activiteiten worden georganiseerd. „Het is een kick-off”, zegt Klerx, „een voorproefje van hoe het moet worden.”
 
In 2018 moet het festival flink zijn gegroeid en wordt het gehouden over een afstand van tientallen kilometers. Volgens hem moet het festival dan door de gehele Langstraat gedragen worden, maar ook aantrekkelijk is voor mensen buiten de regio. „Net zoals bij de 80 van De Langstraat. Alleen is dat een sportief evenement.”
 
Knipoog naar schoenen
De opzet is helder. Langs het oude Halve Zolenlijntje moeten allerlei soorten optredens komen, van muziek tot theater en dans, met een knipoog naar schoenen en leer. Oude boerderijen kunnen er bij worden betrokken, huiskamers, binnenplaatsen. „Of het kunstwerk in Waspik, met de omhoog staande schoenzolen”, zegt Klerx.
 
De financiering van de editie in Waspik is al rond, laten de organisatoren weten.

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven