Nieuws van Sell (-leden)

Wim Blok vertrekt als directeur bij het Nederlands Leder en Schoenen Museum Waalwijk

20 december 2016
Directeur Wim Blok legt met ingang van 23 december aanstaande zijn taken neer als directeur van het Nederlands Leder en Schoenen Museum. In goed overleg met het bestuur van de Stichting is besloten dat de wegen zich scheiden. In het licht van de voorgenomen verhuizing van het museum naar het Raadhuisplein is er behoefte aan een nieuwe, frisse blik op de toekomst. Voor Wim Blok is dit aanleiding om zich opnieuw te oriënteren.

Het bestuur is Wim zeer erkentelijk voor zijn verdiensten voor het museum, waar hij vanaf 1988 werkzaam geweest is als directeur. In die periode heeft de collectie zijn huidige vorm gekregen en zijn vele interessante tentoonstellingen en projecten tot stand gekomen. De laatste jaren is er veel tijd besteed aan het vinden van een nieuwe locatie voor het museum. Wim Blok heeft met veel doorzettingsvermogen dit dossier geleid.

In het verlengde van Wim’s vertrek komt ook de sluiting van de huidige locatie naderbij. 15 januari 2017 sluiten de deuren van de locatie Elzenweg voor het publiek. De depot functie blijft op deze plek gehandhaafd.
SLEM heeft het voornemen om vanaf eind april 2017 tijdelijke museumlocaties door de stad te openen. Zo zal er oa. in het huidige pand van SLEM aan het Raadhuisplein een tentoonstellingsruimte worden ingericht. Verder komen er door het centrum van Waalwijk meerdere activiteiten en locaties waar het schoenen en leer verleden (en heden) zichtbaar wordt. Het is de bedoeling om met deze activiteiten de aansluiting te maken tussen de sluiting van de oude locatie Elzenweg en de nieuwe aan het Raadhuisplein.

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven