Nieuws van Sell (-leden)

Waalwijk kiest voor 'oude' kleur wet-blue

27 december 2016
Lichtroute langs zo'n vijftien gebouwen die herinneren aan het Waalwijkse schoen- en leerverleden. Beeldbepalende panden in Waalwijk baden straks in het licht. Zowel het gemeentehuis als de nieuwe Rabobank in Waalwijk worden binnenkort in het licht gezet. In de avonduren verkleuren het gemeentehuis en het atrium van de bank aan de Taxandriaweg wet-blue. De kleur herinnert aan de tijd dat er in Waalwijk nog volop huiden werden gelooid voor de schoenindustrie. Dat gebeurde met een goedje dat deze blauwe kleur veroorzaakte.


 

Het verlichten van panden in Waalwijk staat al langer op de rol. Twee jaar geleden ontwierp een student een verlichtingsplan als afstudeerproject. De Rabobank en gemeente nemen nu het voortouw voor de première.
Wie over de A59 rijdt, kan af en toe al zien hoe het wordt, zegt woordvoerder Eveline Overbeek van Rabobank De Langstraat. "We zijn nog aan het testen, dus af en toe zie je even een andere kleur. Vanaf de opening op maandag 16 januari moet het goed zijn."
Het verlichtingsplan bestaat eigenlijk uit een complete lichtroute door het centrum. Langs zo'n tien tot vijftien gebouwen die herinneren aan het schoen- en leerverleden van Waalwijk, zoals het voormalige TNO-gebouw, de schoenfabriek Van Schijndel en panden in de Hooisteeg. Zo moet een mooie looproute ontstaan.
De Hooisteeg volgt in ieder geval snel. Het straatje met ateliers krijgt de verlichting van de Rabobank cadeau. "De Hooisteeg loopt van het centrum naar ons nieuwe kantoor. Als we dat 's avonds wet-blue verlichten, ziet dat er echt spectaculair uit", zegt Overbeek. De Hooisteeg wordt vanaf half februari verlicht.

Uit Brabants Dagblad, 24 dec 2016 door Sylvia van de Ven
 

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven