Nieuws van Sell (-leden)

SLEM Waalwijk snijdt in directie; twee directeuren weg

07 juni 2017
www.selldelangstraat.nl

Brabants Dagblad:
De Waalwijkse stichting Schoenen Leder Educatie Museum (SLEM) krijgt een volledig nieuw bestuur. Nicoline van Enter vertrekt per september als creatief directeur bij SLEM. Zakelijk directeur Thijs Torreman gaat vanaf juli weg. Het vertrek van de twee is volgens SLEM noodzakelijk vanwege de aanstaande bezuinigingen. Ze worden opgevolgd door één directeur.

 


SLEM kampt met flinke financiële problemen. Als er niet wordt ingegrepen stevent de stichting af op een tekort van 1,9 miljoen euro in 2019. Deze maand moet de gemeenteraad akkoord gaan met een reddingsplan voor SLEM. De gemeente wil in totaal 950.000 euro bijdragen. De andere helft moet SLEM bezuinigen op de eigen organisatie.

Volgens Torreman, die als interim-directeur werkte, breekt er daardoor een nieuwe fase aan voor SLEM. ,,Het is belangrijk dat de nieuwe directeur bij belangrijke beslissingen betrokken wordt. We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan."

Van Enter, die het opleidingscentrum van SLEM mede heeft opgericht in 2012, meldt dat ze internationale ambities wil waarmaken. ,,Ik zal met een nieuwe eigen firma mijn activiteiten op het gebied van schoeninnovatie voortzetten en wereldwijd uitbreiden." Wel wil ze namens haar nieuwe bedrijf betrokken blijven bij de opbouw van SLEM. Hierover vinden de komende maanden gesprekken plaats met het bestuur. ,,Er is dus geen sprake van een breuk, slechts van een koerswijziging", laat ze weten.


 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven