Nieuws van Sell (-leden)

Kick-off Incubate programma SeLL, SLEM en Rabobank

23 juni 2017
www.selldelangstraat.nl

Afgelopen vrijdag was de eerste meetup van het nieuwe incubate programma van SLEM, SLEMcubate. Bob Snijders, projectmanager vertelde eerst over het programma dat in het najaar van start gaat. De bedoeling is dat er 4 startups binnen de footwear en/of leer(verwante) industrie begeleid gaan worden voor een periode van 3 maanden.

 

Vervolgens vertelde Duke Urbanik van 2XD zal zijn ervaring delen over het coachen van startups binnen het accelerator programma. Duke heeft ervaring in een incubate programma in Delft en had een aantal inspirerende voorbeelde van geslaagde startups.

 

Als laatste presenteerde Fruitleather Rotterdam hun ervaring als inmiddels succesvolle startup. Fruitleather had een verhaal over de ontwikkeling en uitwerking van het idee om van fruitafval uit de Rotterdamse havens, leer te produceren met een hoog Kuifje-gehalte. Met veel humor namen zij het publiek mee in hun avonturen om van fruit leer te maken. Zij werken inmiddels samen met SLEM en Stahl om het product steeds verder te ontwikkelen.

 

In het najaar gaat zoals gezegd ook het programma binnen leer en footwear van start. Rabobank SLEM en SeLL ondersteunen het project incubate en zullen de ondersteunende diensten gaan verlenen aan de incubaters die de komende tijd gebruik willen maken van het programma voor de schoen en lederbranche.

 

Gezocht wordt naar partners voor het programma. Wilt u als Sell-lid ook betrokken worden bij de startups en het incubate programma op de campus, meld u dan aan via incubate@slem.nl.
 

 

Achtergrondinformatie:
Wat is SLEMcubate

Dit is een coachings- en trainingsprogramma voor startende ondernemers in de footwear en ledergerelateerde business. Het is een intensief 3 programma van 3 maanden. Starters krijgen 5000 euro voor de eerste kosten die ze moeten maken. Ze krijgen intensieve begeleiding en toegang tot een groot netwerk. Deelnemende startups kunnen zich tijdens dit programma gratis vestigen in kantoorruimtes op de SLEM campus. SLEMcubate is een gezamenlijk initiatief van SLEM en de Rabobank De Langstraat.
 
Voor de 1e editie van SLEMcubate, naar verwachting startende eind september, zijn wij nog steeds op zoek naar partners voor het programma:
 
COACHES/MENTOREN: ben jij een industrie professional, met de interesse om startups te coachen en zo kennis uit te wisselen?
SUPPORTERS: ben jij een netwerk partner en wil je vanuit je eigen expertise (accountant, advocaat, logistiek partner, materiaal leverancier, etc) een lange termijn relatie opbouwen met startups, waarbij in het begin het beschikbaar stellen van kennis, faciliteiten of materialen centraal staat?
FUNDERS: ben jij een investeerder die graag op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen, om in de nabije toekomst mee te groeien met deze startups?
START-UP'S: ben jij een schoen- of leder industrie georiënteerde startup, en ben je gepassioneerd en gedreven om je bedrijf internationaal te laten groeien, dan is SLEMcubate er voor jou!
 
Spreekt bovenstaande je aan, neem dan contact op met incuabate@slem.nl!

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven