Nieuws van Sell (-leden)

Utrechts bureau aan de slag met schoenmuseum 

03 november 2017
www.selldelangstraat.nl
Brabants Dagblad, dd 3 nov 2017 
Het Utrechtse bureau Tinker Imagineers heeft van de gemeente Waalwijk opdracht gekregen een concept te ontwikkelen voor het nieuwe schoenenmuseum. Waalwijk trekt daar maximaal 40.000 euro voor uit. 
 

Tinker Imagineers is geen onbekende in de wereld van musea en attracties. Het bureau bedacht eerder projecten voor onder meer het Nemo Science Centre, het Mondriaan Huis, Madurodam en de Anne Frank Stichting. 

 


Volgens wethouder Hans Brekelmans is het niet de bedoeling dat de gemeente en andere betrokkenen bij het schoenenmuseum nu achterover gaan leunen in afwachting van wat Tinker Imagineers gaat maken. ,,We gaan met zijn allen aan de slag, met ondernemers uit de branche, vrienden van de stichting. We willen niemand confronteren met een kant en klaar plan. We willen van te voren weten hoe anderen het voor zich zien. Wat verwachten ze van het nieuwe museum, wat willen ze ermee? Met al die informatie gaat Tinker vervolgens aan de slag."

Zeker is in ieder geval dat het schoenenmuseum gemoderniseerd moet worden. Er moet ruimte komen voor educatie, horeca, een werkplaats. Maar het museum moet ook een ontmoetingsplek worden voor ondernemers uit de branche. 

Tinker krijgt de opdracht om binnen twee maanden met een concreet plan te komen. ,,Waar ook een businessplan onder ligt. Want het moet financieel wel haalbaar zijn."

Waalwijk maakt haast omdat het college het museumplan voor de verkiezingen in maart wil hebben afgerond. ,,Dan heeft het nieuwe college in ieder geval iets waarmee het verder kan." 

Het idee is dat het museumplan 25 januari wordt besproken tijdens een discussieavond met de raad. In februari zal de gemeenteraad dan over het plan beslissen. ​​​​​​​© foto Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt


 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven