Nieuws van Sell (-leden)

Nieuwe schoenenexpositie ‘Heaven or Hell?’ in Cube Design Museum in Kerkrade

20 januari 2018
www.selldelangstraat.nl

Door middel van meer dan honderd paar opmerkelijke schoenen, probeert Cube Design Museum in de nieuwe expositie ‘Heaven or Hell?’ te laten zien welke menselijke behoeftes schoenen vervullen en hoe ontwerpers hierop inspelen. Van stiletto’s tot teenslippers en van iconische modellen tot nieuwe innovaties.
 


“Veel van deze schoenen zijn een uitdaging om op voort te bewegen”, schrijft het museum in een persbericht. “Door hun zoektocht naar steeds grotere hoogtes en ongekende vormen, dagen designers bestaande schoenconventies uit en creëren ze op hun beurt een nieuw schoenbeeld en nieuwe behoeftes.” Maar ook comfortabelere modellen worden onder de aandacht gebracht in de expositie, zoals de boots van Dr. Martens en Converse's All Stars. “Vaak zijn deze schoenen in de loop der jaren ook iconisch geworden, bijvoorbeeld als symbool voor een bepaalde subcultuur of als toonbeeld van een informele en actieve levensstijl.”

‘Heaven or Hell?’ is te bezoeken van 28 januari tot en met 2 september 2018. Op zaterdag 27 januari wordt de expositie officieel geopend door Cécile Narinx, hoofdredacteur van Harper’s Bazaar en auteur van ‘Geluk is een jurk’ en ‘Dit boek gaat niet over mode. De kracht van kleren’. De tentoonstelling is een coproductie met IMF Foundation uit Italië.

bron: Schoenvisie

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven