Nieuws van Sell (-leden)

Raad spreekt verlossend woord: het nieuwe schoenenmuseum komt er 

08 februari 2018
www.selldelangstraat.nl


BD, Sylvia van de Ven  


Na 15 jaar praten is de kogel door de kerk. Waalwijk krijgt een nieuw schoenenmuseum in het centrum van de stad. Ook al stemde de oppositie vanavond tégen het plan.
 

 


Niet dat de oppositie tegen een nieuw museum is. De partijen vinden het alleen te vroeg voor een ja-stem. ,,Het plan is financieel niet goed onderbouwd", zei Frank den Braven van GroenLinksaf. En dat moet eerst, zo vonden ook PvdA, D66, SGP en Lijst IJpelaar, ,,Dan praten we daarna verder."

De coalitiepartijen gingen daar niet in mee. Die gaven het college vanavond al toestemming om verder te gaan met het uitwerken van het plan. Al vinden ook zij dat er nog veel werk moet worden gedaan om zekerheid te krijgen over de haalbaarheid van het plan. VVD: ,,Er is veel onderzoek nodig. Er is nu met aannames gerekend." 

De oppositie vond het vreemd dat de coalitie instemt met een plan als er nog zoveel vragen zijn. Zo kan de VVD wel zeggen dat de raad straks pas een finaal besluit neemt als er een compleet bedrijfsplan ligt, door het 'ja' van gisteravond gaat nu bijvoorbeeld al wel de architect aan het werk. 

Volgens wethouder Hans Brekelmans hoeft de gemeenteraad echter niet zo huiverig te zijn voor de financiële onderbouwing die er nu ligt. ,,Er is gedegen onderzoek gedaan. Dit is geen natte vingerwerk." Wel beloofde hij dat hij meteen terug komt bij de raad als er problemen zijn. ,,We gaan rekenen en doorrekenen. Als we dingen tegenkomen die niet binnen het budget passen, komen we terug naar de raad. We gaan geen dingen doen die niet binnen de financiële afspraken vallen."


 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven