Nieuws van Sell (-leden)

Oscaruitreiking in Hollywood: Over de rode loper op een ontwerp uit Den Bosch en zolen uit Drunen

04 maart 2018
www.selldelangstraat.nl

 

BD (Bart Gotink

Als de grote sterren der aarde over misschien wel de belangrijkste rode loper ter wereld wandelen, dan moet dat wel op passend schoeisel. Vier genomineerde filmmakers lopen zondagavond op schoenen uit Den Bosch en Drunen.

Of Bosschenaar Tomas Snels opblijft om live te zien hoe 'zijn' schoenen over dezelfde loper als de groten der aarde gaan, weet hij nog niet. ,,Maar een beetje spannend is het wel." Want in de nacht van zondag op maandag gaan door hem ontworpen schoenen over dezelfde rode loper als de groten der aarde. 
 

Hugh Welchman (L), Dorota Kobiela and Ivan Mactaggart, genomineerd met 'Loving Vincent', tijdens een interview over de Oscarnominatie in Hollywoord © REUTERS

 


Eigenlijk is het enigszins toeval dat de Oscaruitreiking een Brabants tintje krijgt. Snels werkt met zijn communicatiebureau veel aan projecten voor Van Gogh Brabant. Toen hij bezig was met het thema 'In de voetsporen van Vincent van Gogh', bedacht hij zelf dat het leuk zou zijn iets met schoenen te doen. Hij maakte een ontwerp, gebaseerd op het schilderij Amandelbloesem. Samen met Van Drunen Schoenen kwam er een prototype en startte uiteindelijk de productie. De schoenen gingen in de verkoop: 333 euro per stuk, waarvan een deel bestemd voor het behoud van de monumenten van Van Gogh. 

Tijdens een bijeenkomst waar ook de schoenen aan het publiek werden gepresenteerd, waren ook de maken van de film 'Loving Vincent' aanwezig voor een presentatie. In die speelfilm wordt in 65.000 frames, allen met de hand geschilderd door 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, het levensverhaal van de schilder verteld. De film wint momenteel veel prijzen, en zo volgt ook een nominatie voor de Animatie-oscar. 

Strikje

Het vlinderdasje © Van Gogh Brabant

Pas even na de presentatie vraagt één van de makers zich af hoe het eigenlijk zit met die schoenen. Snels stuurt wat exemplaren op, en zo geschiedt: Dorota Kobiela, Hugh Welchman, Sean Bobbitt, Ivan Mactaggart en Hugh Welchman stappen zondagavond met zolen uit Drunen over de rode loper. Voor de gelegenheid ontwierp Snels ook nog snel een vlinderstrikje voor de makers. En voor wie wel op wil blijven om live te kijken of de schoenen voorbijkomen: de Oscar-uitreiking is van 4 op 5 maart te volgen op Net 5, vanaf 02.30 uur.


 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven