Nieuws van Sell (-leden)

ALV groot succes

28 maart 2018
www.selldelangstraat.nl

De ALV van 27 maart jl. was een groot succes. We begonnen met een terugblik door voorzitter Albert Haan op 2017 en de bijbehorende cijfers. Die werden door de leden akkoord bevonden. Ook een verhoging van de contributie vanaf 2019 met € 10,-


Daarna kregen we een interessante presentatie van GfK door Lianne van der Weijst. Zij gaf ons inzicht in de ontwikkelingen in de schoenenmarkt. Een paar punten hieruit:
  • Alle seinen staan op groen! Het ziet er goed uit voor de schoenenmarkt. De populatie groeit, het consumentenvertrouwen neemt toe en de bestedingen door de huishoudens stijgen.
  • In 2017 zijn de bestedingen in deze markt met 12% gestegen. De offline markt met +8% en de online markt met +26%.

Lianne ging nog dieper in op de marktcijfers tijdens haar presentatie. Die presentatie kun je via onderstaande link downloaden.

 

Vervolgens presenteerde Stan Boshouwers van Bureau Tinker de schetsen en ideeën voor het nieuwe schoenen en leer museum. Met sprekende voorbeelden van musea in onder andere Denemarken (Tirpitz museum) en Nederland (Spoorwegmuseum). Het moet een echt familiemuseum worden waarin het verleden een plaats heeft naast het heden en de toekomst. Van techniek tot mode. Met helemaal bovenaan een heuse schoenenhemel. En waar ook ruimte is voor workshops en presentaties door bedrijven.

En die ondernemers worden nu al nadrukkelijk uitgenodigd om mee te denken over de invulling van het museum. Maar ook personen met kennis en expertise van leer en schoenen, uit het verleden maar ook van nu. Wil je daaraan meewerken en input geven, laat het ons weten. Wij brengen je in contact met Stan.


We waren te gast bij Rabobank de Langstraat in Waalwijk die we daarvoor hartelijk bedanken!

De avond werd afgesloten met een zeer geslaagde borrel en napraat. Kortom het was een topavond!

  

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven