Nieuws van Sell (-leden)

Leerspecialist naar pand kunstuitleen

03 juni 2018
www.selldelangstraat.nl

Leerspecialist Alphenberg heeft het markante pand Grotestraat 180 in Waalwijk gekocht. Het bedrijf opent een showroom over leer, op een steenworp afstand van de plek waar het nieuwe schoenenmuseum komt.

 
 Alphenberg zit nu nog in de Bossche Verwersstraat. Een mooie locatie, maar te klein. Alphenberg heeft verkoopkantoren over de hele wereld en wil in Nederland op één locatie een showroom waarin het alles kan laten zien. ,,We maken vrij extreme dingen met leer en werken samen met topdesigners. Waalwijk moet een plek worden waar ook buitenlandse klanten voor in het vliegtuig willen stappen."

Koemans gaat het hele pand gebruiken, zo'n 500 vierkante meter. ,,We willen niet alleen onze eindproducten laten zien, maar ook het proces erachter. Klanten moeten kunnen zien wat ze kopen. Hoe wordt leer bewerkt, waarom is het ene leer duurder dan het andere en wat zijn de voor- en nadelen van leer."

Alphenberg doet zaken met interieurdesigners die werken voor bijvoorbeeld grote hotelketens en bekende voetballers, mensen dus met een dikke portemonnee. Toch is straks ook de gewone Waalwijker welkom in de showroom, zegt Koemans. Het nieuwe schoenenmuseum is straks op een steenworp afstand. ,,We gaan zeker met het schoenenmuseum in gesprek om te kijken of we samen dingen kunnen gaan ondernemen."

Waalwijks bedrijf

Waalwijk was voor Alphenberg een logische keuze, zegt Koemans. ,,Waalwijk is toch dé leerstad van Nederland en bovendien; onze huidige showroom is dan wel in Den Bosch, we zijn een Waalwijks bedrijf." Alphenberg is onder meer eigendom van Marc van Alphen en Vincent Bergmans van Esbeco, een ander leerbedrijf in Waalwijk.

Verkopen gaat Alphenberg niet in Waalwijk. ,,Het wordt echt een showroom. Een plek waar architecten hun klanten mee naar toe kunnen nemen om te laten zien wat er met leer allemaal mogelijk is."

Koemans krijgt 1 oktober de sleutel van het pand. Uiterlijk in maart 2019 moet de nieuwe showroom klaar zijn.

FOTO: 
HET PAND AAN DE GROTESTRAAT 180. FOTO PRIVÉCOLLECTIE


 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven