Nieuws van Sell (-leden)

Sneaker Wolluk wedstrijd

27 augustus 2018
www.selldelangstraat.nl

Bernice Baijens won de Sneaker Wolluk ontwerpwedstrijd. Maar ze was dan ook de enige deelnemer. 

Ze heeft geen inloopkast. Sterker nog: haar kamer thuis ís een inloopkast: Bernice Baijens (25) is verslaafd aan schoenen. ,,Ik vind dat je er nooit genoeg kunt hebben", zegt de Waalwijkse. ,,Ik ben erg modebewust, alles moet kloppen. Dus heb ik ook heel veel kleding en tassen." Toen Bernice op Facebook een ontwerpwedstrijd voorbij zag komen van Sneaker Wolluk, besloot ze mee te doen. Immers, de winnaar zag zijn idee gerealiseerd door studenten van The Dutch Shoe Academy.

 


,,Zo'n twee uur heb ik over het ontwerp nagedacht. Het moest over Nederland gaan, daarom heb ik voor een leeuw gekozen. Van goud, daar houd ik van. De top van de hak heb ik oranje gemaakt", zegt de junior projectmanager van een reclamebureau. ,,Daarna heb ik samen met Laura Pijnappels mijn ideeën op de computer uitgewerkt."

Duimen draaien of ze wel zou winnen, hoefde Baijens niet: ze was de enige die een ontwerp indiende. Samen met haar collega's en vriendinnen Joni Geerts en Bregje de Peffer - alleen is zo alleen in het SLEM - zet ze onder begeleiding van docente Liesl Swart de tekening om in een model. Iets spannender wordt de sneaker wel. ,,Er komen losse manen op." Op 8 oktober wordt bekendgemaakt welke student van The Dutch Shoe Academy het beste het idee dat Bernice had van haar ultieme sneaker heeft vormgegeven.

Spannend was de wedstrijd, uitgeschreven door het Leer- en Schoenenmuseum, dus nooit. Een mislukte try-out is het volgens medewerker Inge Specht zeker niet. ,,De voorbereidingstijd was heel kort, een maand. Daardoor kon er te weinig aandacht aan worden gegeven. Bovendien mochten alleen jongeren meedoen die in Waalwijk wonen of er naar school gaan. Over twee jaar doen we dat anders, dan maken we er een landelijke wedstrijd van. Dan nemen we ook meer de tijd om het goed uit te rollen."

Ook René Chabot van Nubbix, dat de zolen en de leesten voor de wedstrijd heeft geleverd, vindt niet dat de wedstrijd zijn doel voorbij is geschoten. ,,Je hebt maar één goed ontwerp nodig." Het Leer- en Schoenenmuseum heeft meer partijen waar het op kan bouwen: de gemeente en de Bibliotheek Waalwijk. Die zal een prominente rol spelen bij een vlogwedstrijd, ook opgezet door het museum. Specht: ,,De leukste of gekste verhalen over de lievelingsschoenen van de vlogger zullen aan de biebbezoekers via een playlist worden getoond."

Vloggers kunnen hun filmpjes opsturen naar het YouTubekanaal van Sneakers Wolluk. De beste twee worden beloond met sneakers van Skechers. De resultaten van het ontwerpen en vloggen worden in december tijdens een spin off bij de Rabobank getoond. Specht: ,,Het is niet alleen mooi om in de schoenenstad veel aandacht aan schoenen te besteden, maar op deze manier blijven we als museum toch nog in beeld nu we gesloten zijn."

Bron: BD, Kees Klijn

 


 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven