Nieuws van Sell (-leden)

Anouks laarsjes naar schoenen museum

11 september 2018
www.selldelangstraat.nl
Het pronkstuk: Anouks enkellaarsjes toonbeeld optisch bedrog

Elk museum heeft bijzondere objecten. Maar wat is nou dat ene, bijzondere pronkstuk? Vandaag de enkellaarsjes van popster Anouk.

In het depot van het Nederlands Leder en Schoenen Museum staan rekken vol met genummerde dozen. Daarin zitten schoenen, die mee zullen verhuizen naar de nieuwe locatie. Daar zit ook het pronkstuk van het museum tussen. ,,Het zijn enkellaarsjes die Anouk droeg tijdens het Eurovisiesongfestival in 2013", zegt conservator Inge Specht. ,,Dit jaar heeft Anouk de laarsjes geveild, samen met verschillende andere persoonlijke bezittingen. De opbrengst ging naar de Nederlandse Vereniging voor Hematologie. Die doet onderzoek naar sikkelcelziekte, een erfelijke vorm van bloedarmoede."

 

 


Rockster

De Vrienden van het museum verwierven de schoenen voor vierhonderd euro. Schoenen van een internationale rockster, dat maakt het verhaal al aardig. Maar er is meer, zegt de 53-jarige Roosendaalse. ,,De schoenen zijn gemaakt door de vorig jaar overleden Franse couturier Azzedine Alaïa. ,,Hij was ook een rockster, maar dan in de modewereld. Grace Jones en Michelle Obama hebben kleding van hem gedragen. We hadden nog niets van hem in onze collectie, dus met deze enkellaarsjes zijn we heel blij."

De hak is verstopt onder het bovenleer, waardoor je niet meteen ziet waar de voet precies in de schoen zit.

Opvallend is de hak. ,,Die is verstopt onder het bovenleer, waardoor je niet meteen ziet waar de voet precies in de schoen zit. De laarsjes zijn verder gedecoreerd met siernagels die ze een echte rock 'n roll-uitstraling geven."

Pronkstukken horen uiteraard een fraaie plek te krijgen in het nieuwe museum. Toch valt het met die laarsjes van Anouk nog te bezien. ,,We maken nu verhaallijnen voor het museum. Het is afwachten of deze laarsjes daar in passen. Anders krijgen ze zeker ooit een mooie plek in een tijdelijke expositie."

 

Bron: Brabants Dagblad, Kees Klijn

Foto: Inge Specht toont de beroemde laarsjes van Anouk. © Kees Klijn


 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven