Nieuws van Sell (-leden)

Leren designveiling van Hollandse koeien in Waalwijk

13 november 2018
www.selldelangstraat.nl
Geopend: tentoonstelling in de Rabobank. Thema: eerlijke leerproducten. Van wie: Piet Hein Eek bijvoorbeeld, zowel gevestigde namen in de designwereld als jonge talenten. Wanneer: 10 tot en met 24 november. Hebben? Op de laatste dag, 24 november vanaf 19.00, worden de producten geveild. Kom kijken!

Penaltyschieten in het RKC-stadion met een bal van leer van de oer-Hollandse koe. Het is 10 november de aftrap van een twee weken durend programma in De Langstraat dat aandacht vraagt voor ‘eerlijk’ leer van Nederlandse biologische koeien.
Het evenement is een initiatief van de Coöperatie voor Transparantie in de Leersector (TLC) in Dongen. De coöperatie wil een volledig Nederlandse leerketen opzetten, die van begin tot eind transparant is.
Naast het penaltyschieten door twee jeugdteams van RKC Waalwijk is er van 10 tot en met 24 november een tentoonstelling in de Rabobank. Zowel gevestigde namen in de designwereld als jonge talenten die net zijn afgestudeerd zijn aan de slag gegaan met leer van de coöperatie. ,,We hebben zo'n dertig producten. Piet Hein Eek bijvoorbeeld heeft een stoel gemaakt, maar we hebben ook tassen, schoenen, een wandkleed, vaas en een loungeset", zegt organisator Janine Caalders. Op de laatste dag, 24 november, worden de producten geveild.
De opbrengst van de veiling gaat naar TLC. De coöperatie die huist in een oude looierij in Dongen en wil daar een kennis- en innovatiecentrum opzetten met een kleinschalige ambachtelijke looierij. ,,De opbrengst gebruiken we voor de aanschaf van een nieuw looivat.”
Lokaal Blauw
Naast de expositie bij de bank wordt ook Lokaal Blauw aan de Grotestraat tijdelijk ingericht met leren producten. 17 november komt er een ambachtelijke schoenmaker die nog alles met de hand doet. Bezoekers kunnen hem die dag aan het werk zien. Daarnaast is er iemand die tassen maakt en iemand die uitleg geeft over wat voor een product leer eigenlijk is.” Caalders hoopt met het evenement ook jonge designers te koppelen aan bestaande ondernemers. ,,Het is mooi als zo'n vaas wordt verkocht op de veiling. Maar nog leuker is het als iemand de vaas in productie neemt. Met zo'n veiling hopen we jonge mensen een podium te bieden.”

Bron: BD Sylvia van de Ven

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven