Nieuws van Sell (-leden)

Architect voor schoenenmuseum

23 december 2018
www.selldelangstraat.nl

Waalwijk wil voor het ontwerp van het nieuwe schoenenmuseum in zee gaan met Civic Architects uit Amsterdam. De gunning wordt in januari naar verwachting definitief. De architect kan daarna daadwerkelijk met de plannen aan de slag. Het familiemuseum aan het Raadhuisplein moet in 2021 de deuren openen. De gemeente trekt 9,9 miljoen euro uit voor het Museum Plus.


Civic Architects ontwerpt veel publieke gebouwen. Van musea, bibliotheken, stadhuizen, scholen tot stations. Het bureau is betrokken bij grote projecten in binnen-en buitenland, zoals bijvoorbeeld de LocHal (met bibliotheek) in Tilburg, Centraal Station en Mevlana-moskee in Amsterdam, Buchmesse-paviljoen in Frankfurt en Archeologie Museum in Cyprus.

Er zijn al wat voorlopige ontwerpen voor het schoenenmuseum gemaakt. Dit zijn nog maar impressies. Na overleg met betrokken partijen kunnen nog wijzigingen aangebracht worden.Wethouder John van den Hoven is blij met de architect. ,,Na een periode van plannen maken voor het schoenenmuseum ben ik trots dat de eerste stap in de uitvoering wordt gezet."

Bron: Brabants Dagblad, Michel Koster

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven