Nieuws van Sell (-leden)

3,7 miljoen voor Fred de la Bretoniere

11 april 2019
www.selldelangstraat.nl
Fred de la Bretoniere is vorige maand voor 3,7 miljoen euro verkocht aan RNF Group. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Jan Stadig.

Na zware verliezen in 2016 en 2017 bleef het schoenenbedrijf ook dit jaar verliesgevend, schrijft de curator in zijn verslag. De aandeelhouder was niet langer bereid de oplopende verliezen te financieren en trok de stekker eruit. Volgens het verslag stond vorig jaar een verlies van ruim een half miljoen euro in de boeken, bij een omzet van iets meer dan zes miljoen euro.

De nieuwe eigenaar gaat niet verder met alle twaalf winkels van Fred de la Bretoniere. De curator schrijft dat ‘een belangrijk deel’ van de huurovereenkomsten inmiddels is opgezegd. Over een ander deel is nog overleg tussen RNF en de pandverhuurders gaande.

Na het faillissement van Fred de la Bretoniere zijn vijf concrete biedingen binnengekomen. Om ‘zowel strategische als financiële redenen’ is besloten tot verkoop aan RNF. Ook zustermerk Shabbies Amsterdam maakt een doorstart onder de nieuwe eigenaar, die eerder al modeketen Mexx overnam.

Bron: Retailnews

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven