Nieuws van Sell (-leden)

Termeer neemt Sissy-Boy over

19 april 2019
www.selldelangstraat.nl
Familiebedrijf neemt failliet Sissy-Boy over: ‘zoveel mogelijk winkels houden’

Het familiebedrijf Termeer Groep neemt Sissy-Boy over. Die kledingwinkel met ongeveer 45 winkels in de Benelux werd deze week failliet verklaard. De Termeer Groep is bekend van merken als Sacha en Manfield, met het hoofdkantoor in Tilburg. Een overeenkomst met de curatoren is in de nacht van vrijdag op zaterdag bereikt, bevestigt Cecile Termeer namens het bedrijf. Sissy-Boy kampte al lang met tegenvallende resultaten, maar de problemen werden acuut toen een zoektocht naar een koper vastliep.

Termeer Groep zegt in een verklaring de kern van het merk Sissy-Boy verder te willen versterken binnen het familiebedrijf: ,,Het doel is zoveel mogelijk banen en winkels te behouden.’’ Het familiebedrijf opereert onder de merknaam Sacha al sinds 1909 in de modewereld met gelijknamige schoenwinkels. CEO Ward Termeer, lid van de vierde generatie, meent dat door de schoenenmerken Sacha en Manfield aan te vullen met het mode- en lifestylemerk Sissy-Boy het concern zijn positie verstevigt. ,,Want familiebedrijven zijn de ruggengraat van onze economie. Door Sissy-Boy op te nemen in onze familie willen we de kracht en de potentie die in het merk zit opnieuw de juiste voedingsbodem bieden”, zegt Termeer.

‘Mooie toekomst’
Sissy-Boy zal volgens hem in de veranderende markt en de groei van online winkelen een belangrijke rol spelen. ,,Retail draait meer dan ooit om klantbeleving en de klant verrassen met je producten en service. Sissy-Boy is daar een duidelijk voorbeeld van. Een prachtig merk, met een duidelijk verhaal en vanaf vandaag weer een mooie toekomst”, aldus de topman.

Sissy-Boy bestaat sinds 1982 en is bekend om zijn collectie kleding en woonaccessoires. Er werken circa zeshonderd mensen, voor een groot deel in deeltijd. De omzet bedroeg afgelopen jaar circa 60 miljoen euro. 


Bron: Brabants Dagblad, foto Een filiaal van Sissy Boy. © ANP

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven