Nieuws van Sell (-leden)

Schoen terug in centrum van Waalwijk

27 december 2016
"De vaste medewerkers kunnen we hard gebruiken bij de voorbereiding op de verhuizing en het overgangsprogramma. Hetzelfde geldt voor vrijwilligers. We gaan geen afscheid van hen nemen, hooguit zullen hun werkzaamheden wat veranderen. Er zullen geen rondleidingen door het museum worden gegeven, maar misschien wel stadswandelingen langs panden met een schoenverleden. We hebben waarschijnlijk zelfs meer vrijwilligers nodig."

 

Het museum moet uiteindelijk worden ondergebracht bij het opleidingscentrum aan het Raadhuisplein, in het voormalige stadskantoor. Maar er is nog steeds geen beslissing genomen over verbouw of complete nieuwbouw. Nieuwbouw is weliswaar duurder (10,8 miljoen), maar dan kan het pand een logischere indeling krijgen. Verbouw is echter een stuk goedkoper (8,3 miljoen euro). Torreman is uitgesproken voorstander van verbouw.
Waarom?
"Voor SLEM is duurzaamheid altijd belangrijk geweest, we doen zo veel mogelijk duurzaam. Dan moet je geen pand laten slopen dat kwalitatief goed is. Wel is een grondige verbouwing noodzakelijk. Als je nu door het pand loopt dan denk je: hoe kan dit nou geschikt zijn voor een museum? Maar het kan, dat blijkt wel uit het onderzoek dat we hebben gedaan. Dan komt er een jasje over het huidige pand heen. De wethouder (Hans Brekelmans, red.) is ervan overtuigd dat dit de beste optie is, de gemeenteraad hopelijk ook."
Bent u niet bang dat er weer vertraging optreedt?
"De tijd is voor ons niet zo'n spannende factor. Of het nou een half jaar eerder of een half jaar later wordt, dat maakt niet zoveel uit. Met het overgangsprogramma brengen we de schoenenidentiteit terug naar het centrum. Daar gaat het om."
Waarom zouden we onze energie steken in de locatie aan de Elzenweg als we dat ook in het centrum kunnen?

Brabants Dagblad 24 dec. 2016, Joris van Egmond 
 

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven