Nieuws van Sell (-leden)

BD: Halve Zolen Festival brengt veel mensen op de been

29 juni 2017
www.selldelangstraat.nl

 


Enkele duizenden mensen waren zondagmiddag op de been tijdens het Halve Zolen Festival dat voor de eerste keer in Waspik werd gehouden. Er was een continue stroom mensen die zich verplaatste tussen de 28 adressen waar iets cultureels te zien of te doen was.

 

De reacties waren unaniem enthousiast, zowel onder de deelnemers als onder de bezoekers.

Verrassende ontmoetingen moesten het nieuwe festival gaan kenmerken, zo had de organisatie bedacht. Enerzijds ontmoetingen tussen verschillende culturele instellingen uit de Langstraat, anderzijds verrassende voorstellingen op de mooiste plekjes in het centrum van Waspik. Speciaal voor het festival stelden inwoners van Waspik hun tuinen en schuren beschikbaar wat prachtige decors voor de voorstellingen opleverde. Een goed voorbeeld daarvan was de voorstelling van kindertheatergroep de Aleph uit Drunen. De kinderen brachten vol overgave het stuk 'Circus in de stress' in de tuin van de familie Zijlmans aan 't Vaartje. ,,Heerlijk om dit in onze tuin te hebben", aldus gastvrouw Lilian Zijlmans. ,,Fijn dat er ook veel animo voor is."

 

Een stuk verderop in de Benedenkerkstraat bij de familie Van Sluisveld in de tuin bracht een theatergroep van scholengemeenschap De Rooi Pannen het stuk 'Paradijsvogels' waarin toeschouwers werden meegenomen in een droomwereld van elfen en trollen. Op de achtergrond de klanken van koor Catalpa dat in de tuin van de buren onder grote belangstelling haar liederen zong. In het atelier van Van Sluisveld verzorgde kunstenaar Harald Vlugt een KinderKunstWorkshop. Kinderen konden er schilderijen maken of doosjes beschilderen onder toeziend oog van de kunstenaar die het kunstwerk aan het Halve Zolenpad bij Raamsdonk ontwierp en maakte.

Mede-organisator Fred van der Velden van het Halve Zolen Festival oogt zichtbaar tevreden. Vooraf sprak hij de hoop uit zo'n vijfduizend bezoekers te trekken. ,,Natuurlijk valt of staat dit festival met het weer. Gelukkig valt het vandaag mee en hebben we veel mensen op de been gekregen. Het is gratis entree, dus we kunnen het aantal mensen niet tellen, maar de vijfduizend bezoekers gaan we zeker redden. En het mooie is dat iedereen even enthousiast reageert."

© Marcel Donks

  

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven