Nieuws van Sell (-leden)

Door met schoenenmuseum

12 oktober 2018
www.selldelangstraat.nl

Of het nieuwe schoenenmuseum een succes gaat worden? Politieke partijen in de gemeente Waalwijk zijn er nog niet allemaal van overtuigd. Toch kan Waalwijk door met de ontwikkeling van een museum in het centrum van de stad. 

De gemeenteraad gaf daar donderdagavond zijn toestemming voor. Alleen SGP, D66 en PvdA stemden tegen. Niet omdat ze tegen een nieuw schoenenmuseum zijn, maar omdat, volgens hen, de begroting rammelt. ,,Er ligt te weinig plan onder. We kunnen dit niet realistisch beoordelen." Ook de ChristenUnie stelde zich kritisch op, al stemde die partij uiteindelijk wel voor.

De partijen vragen zich af of er straks wel voldoende bezoekers komen, maar ook of het museum wel gebouwd kan worden voor de 9.9 miljoen euro die de gemeente daarvoor beschikbaar heeft. ,,Door prijsontwikkelingen in de bouw, kunnen de kosten veel hoger uitvallen." D66 vreesde tot wel 20 procent.

Bovendien vroegen de partijen zich af of ondernemers wel op het museum zitten te wachten. ,,Want tot nu toe blijft het vanuit het bedrijfsleven nog opvallend stil." Ook de VVD vindt dit jammer: ,,Er zijn toch veel bedrijven in deze regio die gelieerd zijn aan schoenen en leer."

CDA, dat voor stemde, constateerde wel dat het museumconcept sinds het voorjaar geen grote doorontwikkeling heeft gemaakt. ,,Er is nog heel veel werk aan de winkel." Ook wil de partij verder goed op de hoogte worden gehouden. 

 


Raadsonderzoek

Dat de partij goed op de hoogte gehouden wil worden, is niet vreemd. Het faillissement vorig jaar van SLEM, de schoenen- en lederstichting waar het schoenenmuseum onderdeel van was, heeft de gemeenschap een hoop geld gekost. De PvdA wil de onderste steen boven.  Fractievoorzitter Luuk Ottens diende daarvoor een motie in. Hij stelde voor een werkgroep te formeren die gaat kijken of er een officieel raadsonderzoek moet komen. D66, SGP en ChristenUnie steunden hem daarbij: ,,We moeten leren van onze fouten. We willen weten wat er mis is gegaan. Want wie niet bereidt is terug te kijken, zal dezelfde fouten blijven maken."

Positief blijven

Wethouder Van den Hoven was het niet eens met de motie. Hij wil voorkomen dat er opnieuw een negativiteit ontstaat rond het museum. De SGP snapt dat niet. De gemeente is tonnen kwijt. ,,Daar willen we meer over weten." Volgens Van den Hoven kan de oppositie ook een accountant vragen de zaak nog eens te bekijken. ,,Misschien beantwoordt hij wel uw vragen." Een officieel raadsonderzoek vond de wethouder een te zwaar middel. ,,We moeten in een positieve flow blijven."Bron: BD, Sylvia van de Ven 

 

NIEUWSARCHIEF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-02-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven